Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.16. 10:00 Spenot

Gyors spenót

Receptet küldte: Kácsor Béláné

Hozzávalók:
1 zacskó mirelit spenót
1 l tej
2 tojás
6 főtt tojás (feltét)
2 db zsemle
4-5 kanál liszt
kevés olaj
1 gerezd fokhagyma
csipet só

Elkészítés:

  1. Olvasszuk fel a mirelit spenótot.
  2. A zsemléket vágjuk apró kockákra és helyezzük egy tálba. Forraljuk fel a tejet, amivel öntsük le a zsemlét, amit villával törjünk össze.
  3. Készítsük el a rántást: kevés olajat hevítsünk fel, adjunk hozzá 4-5 kanál lisztet. Ha túl híg, akkor mehet még hozzá egy kevés liszt, ha túl sűrű, akkor olaj.
  4. Amikor szép világos a rántás, dobjuk rá a zúzott fokhagymát.
  5. Ezekután ráönthetjük a spenótot, gyorsan keverjük el.
  6. Egyenként folyamatos kevergetés mellett törjük bele a két tojást és adjunk hozzá egy csipet t.
  7. Legvégül keverjük hozzá a tejes zsemlét, majd hagyjuk egyet forrni (továbbra is folyamatos kevergetés mellett).
  8. Közben főzzünk ki 6 tojást feltétként.
  9. Ha a spenót időközben túl sűrű lenne, akkor kevés tejjel vagy vízzel fel lehet higítani.
  10. Főtt tojással tálaljuk.

Tipp:
Ha friss spenótból készítjuk, akkor a levelek kilógó ereit csipkedjük le, majd alaposan mossuk meg és sós vízben tegyük fel főni.Ha kész, leszűrjük és vágódeszkán apróra vágjuk. Innentől már ugyanúgy készítjük, mint a mirelit spenótból.

1 komment

Címkék: főzelék főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr70997751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lez · http://lezlands.blog.hu 2009.09.23. 18:56:16

Ezt kerestem. Köszönöm.

Egyébként kicsit nehéz megtalálni a többi recept között.