Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.10.23. 10:00 Spenot

Spenótos túrógombóc

A recept forrása: Moha & Sáfrány
http://mohaessafrany.blogspot.com

Hozzávalók:
fél kg túró
2 tojás
2 csapott evőkanál liszt
4 csapott evőkanál búzadara
30-35 dkg friss fonnyasztott spenót

szerecsendió
6-7 dkg vaj
darált napon szárított paradicsom
1 csésze zsemlemorzsa

tejföl
 

Elkészítés:

  1. A túrót, tojást, lisztet, búzadarát, spenótot dolgozzuk össze alaposan krumplinyomóval, keverjünk hozzá t, szerecsendiót.
  2. Hagyjuk másfél órát pihenni, ugyanis a búzadarának időre van szüksége, hogy megszívja magát.
  3. Mikor lassan letelik a massza összeérésére szánt idő, a vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát és a paradicsomot.
  4. A masszából formáljunk gombócokat és kb. tíz perc alatt főzzük készre őket, aztán merjük át a prézlibe és forgassuk össze vele.
  5. Tálalható tejföllel, de sajtszósszal is.

 

4 komment

Címkék: főétel desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr42627395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabrilela · http://www.gabriellakonyhaja.blogspot.com 2008.10.23. 14:06:42

Szia, szia,

Már egy ideje olvaslak, mert mi imádjuk a spenótotl.
Ha van idöd kicsit játszani, nézz be ide:
gabriellakonyhaja.blogspot.com/2008/10/7-dolog-magamrl.html

Spenot 2008.10.25. 17:36:43

Szia Gabriella,

Nagyon köszönöm, hogy engem jelöltél. Igazán jól esett, hogy gondoltál rám. Mindenképpen szeretnék részt venni a játékban, tehát folytatom a megkezdett utat.

Más: megnéztem a honlapod és a spenótos receptjeidet szívesen megjelentetném a blogomban a neved és az oldalad linkjének feltüntetésével, ha hozzájárulsz.

Köszönöm!!!

lille 2009.03.07. 21:24:22

kipróbáltam és nagyon finom lett. én ugyan nem leveles spenótból készítettem (mert a lányom sajnos azt nem nagyon bírja), és krumplinyomó helyett botmixert használtam, de még így is szuper lett. és valóban kell az a másfél órás állni hagyás...
amúgy nagyon jók az eredti postnál helyettes tippjei - kár, hogy én is csak azután olvastam, miután elkészítettem. :-)

ps: ha kihül, még a kevésbé szép gombócok is jobban mutatnak. és nem mellesleg hidegen is nagyon finom ;-)

Spenot 2009.03.12. 08:43:43

Elolvastam "helyettes" tippjeit, de akkor sajnos már nem spenótos túrógombócot készítünk... nálam pedig ugye ez a cél :)