Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.09.22. 10:00 Spenot

Spenót és csicseriborsó saláta szárított paradicsomos öntettel

A recept forrása: CHILI & VANILIA
http://chiliesvanilia.blogspot.com 

Hozzávalók:

20 dkg friss bébispenót (helyettesíthető más zölddel)
1 doboz (40dkg) konzerv csicseriborsó
10 dkg feta sajt
1 sült kaliforniai paprika (héja nélkül, csíkokra vágva)
1kk őrölt koriander
1kk cayenne bors
2 ek olívaolaj
Öntet:
½ dl olívaolaj
2 ek balzsamecet
5 szem szárított paradicsom
2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő a legmagasabb fokozaton.
  2. Csöpögtessük le a konzerv csicseriborsót, majd keverjük el 2 ek olíva olajjal, korianderrel és cayenne borssal.
  3. Egy fóliával bélelt tepsibe öntsük a borsót és süssük 5 perc alatt ropogósra. (Kívülről legyen egy kis színe, de belülről legyen puha).
  4. Amíg sül, készítsük el az öntetet: a szárított paradicsomokat vékony csíkokra, a fokhagymát hajszál vékony szeletekre vágjuk fel.
  5. Hevítsük fel az olíva olajat, majd adjuk hozzá a paradicsomot, fokhagymát.
  6. Saláta összeállításához mossuk meg a spenótleveleket, csepegtessük le őket.
  7. Ezalatt készítsük el a sült paprikát.
  8. Egy tálba helyezzük bele a csicseriborsót, a csíkókra vágott sült paprikát, morzsoljuk rá a feta sajtot.
  9. Az egészet locsoljuk meg a paradicsomos öntettel és azonnal tálalhatjuk. 

Az eredeti recept megtalálható:
http://chiliesvanilia.blogspot.com/2006/04/spent-s-csicseribors-salta-szrtott.html

Szólj hozzá!

Címkék: saláta köret vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr59653910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.