Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.09.12. 09:30 Spenot

Gözleme - török töltött lepény

Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
1,5 dkg só
5,5 g élesztőpor
csipet cukor
3 dl víz
1,2 dl olaj
 

Elkészítés:

  1.  A liszt egyötödét tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a t.
  2. Az élesztőt keverjük össze a cukorral, majd kevés langyos vízet adjunk hozzá.
  3. A liszt közepére öntsük bele az élesztőt, fedjük be kevés liszttel a masszát.
  4. Várjunk egy keveset, míg megdagad, majd öntsük hozzá a maradék 3 dl vízet.
  5. Dagasszuk a tésztát addig, amíg egy lágy tésztát nem kapunk.
  6. Hagyjuk pihenni és kelesszük meg.
  7. A megkelt tésztát tegyük egy kilisztezett gyúródeszkára, osszuk tíz részre, amelyekből formázzunk vekniket.
  8. Az egyes vekniket nyújtsuk ki fél ujjnyi vastag köralakú formákra.
  9. Kenjük meg olajjal a lepényeket.
  10. A spenótleveleket lobogó vízben főzzük meg, majd szűrjük és csepegtessük le őket.
  11. A fokhagymákat reszeljük le és keverjük el jól a spenótlevelekkel.
  12. A spenótos tölteléket oszlassuk el a tésztákon.
  13. Hajtsuk félbe a tésztát.
  14. Egy palacsintasütőt kenjünk ki enyhén olajjal, majd a gözleme mindkét oldalát süssük ropogósra.

2 komment

Címkék: tészta vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr65652825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.12. 17:59:19

Mmmm, ez nagyon nagyon jól hangzik. Szerintem én teszek a töltelékbe feta sajtot is, de mindenképpen kipróbálom!

grizzly 2008.11.20. 14:42:07

hu ez nagyon jol nez ki, estere szerettem volna egy hasonlot, valoszinuleg ez lesz.

egyebkent mi tortenik a liszt maradek 4/5-evel ? ;) majd kitalalom mikor kell hozzatenni, de szerintem az ilyesmi nem egyertelmu (legalabbis szamomra nem :< )