Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.09.08. 09:30 Spenot

Spenót sárgarépás burgonyával

Recept forrása: Ízbolygó
http://izbolygo.extra.hu

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
olíva olaj
8-10 dkg reszelt parmezán
10 dkg vaj
1 póréhagyma
só, bors
40 dkg fagyasztott leveles spenót
5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

  1. A póréhagymát karikázzuk fel és fonnyasszuk meg olíva olajon.
  2. Ezekután öntsük rá a spenótot és pároljuk meg.
  3. Ízesítsük val, borssal, majd reszeljünk rá fokhagymát.
  4. A burgonyát és a répát pucoljuk meg, kockázzuk fel.
  5. Mindkettőt sós vízben főzzük meg.
  6. Ha megfőttek, öntsük le róluk a vízet, majd pürésítsük a vajjal illetve reszelt parmezánnal.
  7. Halmozzuk egy tűzálló tálba a répás-burgonyakrém felét, rá a spenótot, majd fedjük be a maradék répás-burgonyával.
  8. Süssük 150 fokon 10 percig.

1 komment

Címkék: köret feltét vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr84644062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peszter 2008.11.21. 22:20:49

Nagyon jóizű étel a kinézéséhez képest, szerette a család. Én legközelebb talán meghagynám a főtt krumplit és répát apró kockában, megforgatnám a vajban, és leraknám a recept szerint, a közöket reszelt sajttal megszórva. Tovább sütném 10 percnél, hogy a sajt rásüljön. Meglátom...