Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.01.22. 08:00 Spenot

Spenóttal töltött osztriga


Hozzávalók
:
12 db osztriga
15 dkg spenótlevél
olaj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
1 citrom
jégkockák



Osztriga előkészületek:

Helyezzük az osztrigákat egy vastag rongyra vagy konyharuhára úgy, hogy a hegyes fele essen felénk. Szúrjuk a kést az osztriga héja közötti résbe és vágjuk át az izmokat.

Ezek után óvatosan széthajtjuk az osztriga héját, ügyeljünk arra, hogy a leve ne folyjon ki.

Elkészítés
:
  1. A kinyitott osztrigákat a levükkel együtt tegyük lábasba és kevés vízben pároljuk meg őket.
  2. Ezalatt a spenótleveleket vágjuk apróra és kevés olajon fonnyasszuk meg őket.
  3. A spenóthoz reszeljünk 1 gerezd friss fokhagymát, majd locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.
  4. Ha enyhén megpárolódtak az osztrigáink, akkor tegyük őket sütőlapra, kanalazzunk spenót tölteléket a héjakba, majd kevés sajtot szórjunk a tetejükre.
  5. Tegyük a sütőbe az osztrigákat és addig süssük, amíg a sajt meg nem olvad.
  6. Tálaláskor friss, tört jégkockákon citrommal tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta hal előétel nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr87286394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.