Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.01.19. 08:00 Spenot

Spenótos csiga



Hozzávalók
:
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
2 tojás
2 kanál méz
1,5 dl tej
10 dkg vaj
40 dkg spenót
2 kanál sajtkrém
2 gerezd fokhagyma
20 dkg trappista sajt
só, bors


Elkészítés:
  1. A 1,5 dl tejet langyosra melegítünk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt és hagyjuk állni egy pár percre, míg fel nem habosodik.
  2. Egy keverőtálba öntsük össze a hozzávalókat: a fél kg lisztet, a két tojást, a mézet, egy csipet t és a már felhabosodott élesztőt.
  3. A vajat enyhén olvasszuk meg, majd szintén adjuk a keverőtálban lévő alapanyagokhoz.
  4. Keverjük össze a hozzávalókat, amíg megfelelelő állagú tésztát nem kapunk.
  5. Kelesszük meg a tésztát 1 órán át.
  6. Ezalatt készítsük el a spenót tölteléket: főzzük meg az apróra vágott spenótleveleket, majd krémesítsük sajtkrém hozzáadásával. A sajtkrém lehet Mascarpone vagy akár natúr Camping sajt is. Reszeljünk a krémbe 2 gerezd fokhagymát és ízesítsük val, borssal.
  7. Ha megkelt, akkor nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel henger alakúvá a tésztát.
  8. Ezekután kezdjük el a kapott hengert szeletelni, így kapjuk meg a kis csigákat.
  9. A spenótos csigákat helyezzük el a tepsiben és szórjuk meg kevés reszelt sajttal.
  10. A tepsiben még hagyhatjuk egy keveset kelni a tésztát.
  11. Előmelegített sütőben körülbelül 20 percig süssük.

1 komment

Címkék: reggeli tészta desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr79286464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miszerint 2009.10.09. 10:05:15

teljes kiőrlésű liszttel csináltam (persze adtam még hozzá plusz vizet), szép is lett meg finom is. köszi a receptet.