Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.11.13. 06:00 Spenot

Spenót salátaszoknyában

Receptet küldte: Chriesi
http://cooka.b13.hu


Hozzávalók
:
20 levél spenót (friss, fiatal)
1 fej lollo rosso (fodros lilasaláta)
1 db paradicsom
2 db tojás
2 szál újhagyma
fenyőmag
szőlőmagolaj
tökmagolaj
balzsamecet
tej



Elkészítés:
  1. Főzzünk meg két kemény tojást, majd daraboljuk fel.
  2. Ízlés szerint öntsünk a tojásokhoz a szőlőmagolajból és a tökmagolajból, illetve a balzsamecetből.
  3. Ezekután öntsünk egy kevés tejet a tojáshoz és pürésítsük meg vele egy kissé.
  4. Az újhagymát karikázzuk fel és keverjük az öntethez.
  5. Egy nagy paradicsomot vágjunk be a tetején, majd tegyük forró vízbe és amint látjuk, hogy a héja leválik, pucoljuk és vegyük ki a magjait, legvégül pedig kockázzuk fel.
  6. A fenyőmagot olaj nélkül pirítsuk meg.
  7. A spenótot helyezzük a lollo rosso saláta által alkotta "szoknya" közepére.
  8. Szórjuk rá a paradicsomkockákat.
  9. Végül locsoljuk meg az öntettél és díszítsük fenyőmaggal a salátát.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr4221028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.