Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.11.11. 06:00 Spenot

Gorgonzolás-spenótos szűzpecsenye

Receptet küldte: Chriesi
http://cooka.b13.hu




Hozzávalók
:
1 szűzpecsenye
20 dkg spenót
1,5 dl húsleves
15 dkg gorgonzola
sör
fűszerek: só, bors,
szerecsendió
olaj




Elkészítés:
  1. Sózzuk be a húst és hagyjuk állni.
  2. Vágjunk nyílást a közepébe és egy fakanál segítségével készítsünk alagutat.
  3. A spenótot pároljuk meg kevés húsleves lében.
  4. Fűszerezzük szerecsendióval.
  5. Ha elfőtt a leve, adjuk hozzá a gorgonzola sajtot.
  6. Ezekután töltsük meg a pecsenyét a spenóttal.
  7. Kenjük meg olajjal a húst, majd szórjuk meg borssal, val és  öntsünk alá egy kevés sört.
  8. Süssük 50 percig, párszor locsoljuk meg sütés közben is.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr85220714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása