Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.11.05. 06:00 Spenot

Indiai spenótos gombócok



Hozzávalók
:
50 dkg fagyasztott spenót
17 dkg liszt
1 apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
fűszerek: kömény, koriander, só
olaj

Joghurt szósz
olaj
csipet mustármag
petrezselyem
1 aprított chili
2,5 dl joghurt

Elkészítés:
  1. Keverjük össze a spenótot a liszttel, a hagymával, 2 gerezd fokhagymával, köménnyel, korianderrel és egy csipet val.
  2. Gyurjunk tészta állagú masszát a hozzávalókból, ha szükséges adjunk még hozzá vizet vagy lisztet.
  3. A szószhoz kevés olajon egy serpenyőben pirítsuk meg a mustármagot, a petrezselyemet, a maradék fokhagymát és a chilit.
  4. Ha megpirultak, keverjük őket a joghurtba.
  5. Egy mély serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat, majd a tésztából készítsünk kis gombócokat, amelyeket süssünk ki a felforrósodott olajban.
  6. Körülbelül 6-8 percig süssük őket.
  7. Tálaláskor öntsük le a spenót gombócokat a joghurt szósszal.

Szólj hozzá!

Címkék: köret főétel vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr36207033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.