Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.11.01. 06:00 Spenot

Spenótos canelloni

Receptet küldte: Bodzablog
http://bodzablog.freeblog.hu/

Hozzávalók
:
1 doboz canelloni tészta
1 tojás
40 dkg spenót
40 dkg tehéntúró
15 dkg reszelt trappista sajt
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 kis paradicsompüré
1 hámozott paradicsom konzerv
1 evőkanál liszt
fűszerek: só, bors, fokhagyma, szerecsendió
olívaolaj
1 evőkanál cukor

Elkészítés:
  1. A spenótot keverjük össze a túróval, a tojással, a reszelt trappistával és a fűszerekkel: val, borssal, szerecsendióval.
  2. A lisztből és egy evőkanál olajból készítsünk finom rántást, majd a paradicsompürét és a darabos paradicsom konzervet adjuk hozzá, amelyből lassan paradicsomszószt kapunk.
  3. Öntsük fel kevés vízzel a paradicsomszószt, sózzuk és édesítsük a cukorral, egyben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is.
  4. Üvegtálba csepegtessünk olívát, majd a spenótos töltelékkel töltsünk meg minden canelloni tésztacsövet.
  5. Fektessük őket egymás mellé, legvégül pedig öntsük le az egészet a paradicsomszósszal.
  6. A tetejére reszeljünk sok-sok füstölt sajtot.
  7. Süssük közepesen forró sütőben 15 percig, majd további 10 percig teljesen forróban.
  8. Amennyiben tálalás előtt állni hagyjuk egy negyed órát, akkor még finomabb ízeket kapunk.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr55214696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.