Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.10.26. 06:00 Spenot

Spenótos pite fetával

Hozzávalók:
2 bögre liszt
1 tojás
1 dl tej
1 tasak sütőpor
olíva olaj
csipet só
Töltelék:
2 db vöröshagyma
50 dkg spenót
1 doboz feta sajt
2 db tojás
olíva olaj
fűszerek: só, bors szerecsendió

Elkészítés
:
  1. Keverjük össze egy nagy tálban a lisztet, sütőport, a tojásokat, az olajat és a tejet.
  2. Adjunk hozzá egy csipet t.
  3. Dolgozzuk össze a hozzávalókat és gyúrjuk addig, amíg egy lágy, könnyű tésztát nem kapunk.
  4. A tésztát tegyük félre pihenni egy órára. 
  5. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a spenótleveleket és fonnyasszuk meg őket.
  6. Fűszerezzük a spenótot val, borssal és szerecsendióval.
  7. Üssük hozzá a két egész tojást, majd keverjük hozzá a felkockázott feta sajtot.
  8. Vegyük elő a tésztát, válasszunk ketté belőle két adagot, majd nyújtsuk ki őket egy lisztezett deszkán körülbelül egyforma nagyságúra.
  9. Ezekután helyezzük egy kivajazott és lisztezett sütőlapra az egyik kinyújtott tésztát, aztán kenjük meg a spenótos töltelékkel.
  10. A másik kinyújtott tésztával takarjuk be a töltelékes tésztát.
  11. Előmelegített sütőben süssük aranybarnára a pitét.

1 komment

Címkék: tészta desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr65136243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edibedi.kiscica94@gmail.com 2008.05.27. 19:29:11

a-ha! lebukott, hát ezért nem találtam én 'spenót lepény'-hez receptet, mert spenótos pite a neve.

ui ez az edibedi kiscica ez csak kamu csak ez az egy akkountom van.

koszi a receptet!