Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.10.15. 06:00 Spenot

Sonkás-spenótos spagetti


Receptet küldte: Zsuzsi
http://zsuzsifoz.blogspot.com
Hozzávalók:
1 csomag spagetti tészta
40 dkg spenót
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb póréhagyma
15 dkg sonka
2 dl tejszín
fűszerezés: só, bors, szerecsendió
10 dkg parmezán sajt

Elkészítés:
  1. A spagetti tésztát főzzük ki forrásban lévő, sós vízben.
  2. Ezalatt vajon pároljuk meg a karikákra vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát.
  3. Adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, majd a spenótleveleket.
  4. Amikor a spenót megfonnyadt, öntsük fel tejszínnel és főzzük sűrűbbre.
  5. Fűszerezzük val, borssal, szerecsendióval.
  6. Ha a tészta megfőtt, szűrjük  le és keverjük a szószhoz.
  7. Tálaláskor kevés parmezán sajttal szórjuk meg a tetejét.

9 komment

Címkék: tészta főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr63192240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spenot 2007.10.16. 13:13:25

:) Igazán nincs mit! Inkább én köszi!
Figyelj csak majd 22-én is :)

Zsuzsi · http://zsuzsifoz.blogspot.com 2007.10.16. 16:24:44

Miért, mi lesz akkor?!?!

(Egyébként most vettem észre, hogy a fenti receptben a hozzávalók közt nincs is spenót!!)

Spenot 2007.10.16. 20:22:13

ajjjjjjjjjjjjjjjaaaaj, azonnal javítjuk :)

22-én kerül fel a Sajttal sült spenótos-gombás palacsinta, ami szintén a Te recepted.

fakanál · http://fakanal.freeblog.hu 2007.10.17. 10:57:36

Nagyon megtisztelő, hogy a link az én blogomra mutat:)

Spenot 2007.10.17. 14:08:16

Jaaaaaj.... úgy tűnik, kicsit kapkodom mostanában :(:(:(
Javítom azonnal, ezer bocsánat!

fakanal · http://fakanal.freeblog.hu 2007.10.18. 13:45:37

ha már ilyen szépen összejöttünk, az én spenótos gnocchi receptem bekerül majd valamikor, vagy túl egyszerű?

Spenot 2007.10.23. 19:50:28

Természetesen bekerül a recepted. Minden ötletnek és receptnek örülök, nincs olyan, hogy túl egyszerű.
Viszont én előre beállítom az elkészült bejegyzések megjelenési időpontját, ezért egy kis türelmedet kérem, míg sorra kerül a gnocchi.
Köszi

fakanal · http://fakanal.freeblog.hu 2007.10.24. 07:36:50

értem, köszönöm! csak nem tudtam, mi a menet, de most már minden világos.