Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.10. 07:00 Spenot

Spenóttal töltött tojás

Hozzávalók:
4 tojás
10 dkg spenót
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
4 db ecetes uborka
fűszerek: só, bors, szerecsendió



Elkészítés:
  1. A tojásokat főzzük keményre forrásban lévő vízben.
  2. Ha kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk félbe őket.
  3. A spenótot mindeközben logogó vízben főzzük pár percig.
  4. Csepegtessük le, nyomkodjuk ki és vágjuk apróra a spenótot.
  5. A tojások sárgáját kaparjuk ki és nyomkodjuk össze péppé.
  6. Adjuk hozzá a majonézt, mustárt, majd fűszerezzük val, borssal és szerecsendióval.
  7. A könnyű masszához keverjük hozzá a spenótot.
  8. Végezetül pedig töltsük vissza a fél tojásfehérjékbe a spenótos tölteléket.
  9. Díszítsük a tojások tetejét egy-egy félbevágott ecetes uborkával.
  10. Tálalásig helyezzük hűtőbe őket.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr6190229

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Haga clic en la siguiente página web 2017.10.26. 10:33:53

Technika: Koncertfotózás - Fiatal riporter

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása