4 tojás
10 dkg spenót
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
4 db ecetes uborka
fűszerek: só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
- A tojásokat főzzük keményre forrásban lévő vízben.
- Ha kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk félbe őket.
- A spenótot mindeközben logogó vízben főzzük pár percig.
- Csepegtessük le, nyomkodjuk ki és vágjuk apróra a spenótot.
- A tojások sárgáját kaparjuk ki és nyomkodjuk össze péppé.
- Adjuk hozzá a majonézt, mustárt, majd fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval.
- A könnyű masszához keverjük hozzá a spenótot.
- Végezetül pedig töltsük vissza a fél tojásfehérjékbe a spenótos tölteléket.
- Díszítsük a tojások tetejét egy-egy félbevágott ecetes uborkával.
- Tálalásig helyezzük hűtőbe őket.
Utolsó kommentek