Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.10.02. 14:04 Spenot

Spenóttal töltött lazacfilé

Hozzávalók:
2 nagyobb lazacfilé
40 dkg spenót
5 dkg vaj
10 dkg dió
1 citrom
hal fűszerkeverék
só, bors, szerecsendió
olíva olaj
rozmaring
Elkészítés:
  1. A lazacfilék mindkét oldalát kenjük be halfűszerkeverékkel.
  2. Tegyük a spenótot forrásban lévő vízbe, fonnyasszuk meg kellően.
  3. Ezalatt törjük egy mozsárban apróra a diót, majd pirítsuk meg egy serpenyőben aranybarnára.
  4. Ha a spenót megfőtt, szűrjük le és csepegtessük le.
  5. Egy tepsibe helyezzük bele a halfiléket, majd rájuk a spenótot és szórjuk meg dióval.
  6. A spenótot hintsük meg kevés val, borssal és szerecsendióval.
  7. A tölteléket enyhén spricceljük meg kevés olíva olajjal.
  8. Ezekután a másik lazacfilét helyezzük a tetejére, azaz fedjük be vele.
  9. Tegyünk a tetejére citromkarikákat.
  10. Az 5 dkg vajat hevítsük fel és a rozmaring ágakról leszedett rozmaring leveleket futtassuk meg a vajon.
  11. Ezt öntsük a lazac tetejére és mellé a tepsibe.
  12. Előmelegített sütőben süssük, amíg a lazacfilé teljesen puha nem lesz.
  13. Tálalásnál friss citromkarikákkal helyezzük egy tálra a lazacot, és vágjunk belőle közepes szeleteket.

Szólj hozzá!

Címkék: hal főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr32181902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.