Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.09.01. 10:46 Spenot

Spenótos tészta olivás sajtszósszal


Hozzávalók
:
15 dkg spenótlevél
25 szem fekete oliva bogyó
fél csomag penne vagy fodros tészta
15 dkg vaj
2 evőkanál liszt
2 dl tej vagy tejszín
10 dkg trapista sajt
10 dkg füstölt sajt
fűszerek: só, bors, szerecsendió.


Elkészítés:
  1. A tésztát tegyük fel sós vízben főni.
  2. Ezalatt készítsük el a sajtszószt: 10 dkg vajat hevítsünk fel, adjuk hozzá a két evőkanál lisztet és készítsünk belőle világos rántát. Öntsük fel tejjel vagy tejszínnel és keverjük el csomómentesre. Csak annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen túl híg, hanem inkább mártás állagú.
  3. Reszeljük le a kétféle sajtot és dolgozzuk bele a mártásba.
  4. Fűszerezzük a szószt val, fehér borssal és szerecsendióval.
  5. Az oliva bogyókat ha szükséges, akkor magozzuk ki és vágjuk félbe őket, majd adjuk a sajtszószhoz.
  6. A spenótleveleket mossuk meg és a maradék 5 dkg vajon fonnyasszuk meg.
  7. Szűrjük le a tésztát, és adjuk hozzá a spenótleveleket illetve a sajtszószt.

3 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr33154574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com 2007.09.01. 20:55:35

Ez nekem való étel. Szerintem kár tejjel elrontani, de tejszínnel tényleg nagyon jó lehet!

Kovács Vivien 2008.05.24. 14:53:35

Puszcsi-muszcsi mindenkinek!!! Őszintén szólva nagyon dühös vagyok,mert elkészítettem az ételt pontosan ugyanúgy,ahogyan le van írva.Finom is volt...Ám másnapra a barátom rosszullett és a mentő vitte el...:( Ki kellett mosni a gyomrát az étel miatt.Az orvosok,ismerősök javasolták,hogy feltétlan jelezzem ezt annak,aki az ételt javasolta. Elvégre majdnem tönkretett egy kapcsolatot.Nem beszélve egy ember testi épségéről.... Kérem,figyeljen oda,hogy mit rak fel az internetre!!! KÖSZÖNÖM!!! pá

spenót · http://www.spenotreceptek.blog.hu 2008.05.29. 15:50:42

Szia,

Az orvosok, mit mondtak, melyik összetevőtől lehetett baja a barátodnak? Az én családom többször evett ilyet, mert többször főztem nekik és semmi bajuk nem lett (ahogy neked sem).
Nagyon sajnálom, ha a barátod kórházba került, de az akár egy romlott tejtől vagy tejszíntől is lehet, ami ugyebár nem a recept része.
Kicsit erős túlzásnak tartom, hogy egy recept tönkre tenne egy kapcsolatot, de azért köszönöm a tájékoztatást!