Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.08.31. 18:25 Spenot

Spenótos tészta kókusztejes mártással


Hozzávalók:

3 dl kókusztej
fél citrom leve
kevés reszelt citromhéj
1 kanál méz
csipet curry
késhegynyi őrölt szegfűszeg
fél kanál étkezési keményítő
fél csomag csavart tészta
20 dkg spenótlevél
5 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma



Elkészítés:
  1. Tegyük fel a tésztát sós, forrásban lévő vízbe főni.
  2. Ezalatt tisztítsuk meg a spenótleveleket, majd pároljuk meg 5 dkg vajon.
  3. Adjuk a spenóthoz az apróra nyomkodott fokhagymát.
  4. Fűszerezzük: val, borssal, szerecsendióval.
  5. Készítsük el a mártást, azaz forraljuk fel a kókusztejet és adjuk hozzá a citrom levét, a reszelt citrom héjat és 1 kanál mézet.
  6. Fűszerezzük egy csipet curryvel és egy késhegynyi őrölt szegfűszeggel.
  7. A sűrítés érdekében adjunk egy fél kanál étkezési keményítőt a kókusztejhez, hogy mártás állagúvá váljon.
  8. Keverjük össze a mártást a fokhagymás spenóttal.
  9. Szűrjük le a tésztát és dolgozzuk össze a mártással.

1 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr45154147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alx 2008.10.06. 17:09:31

finom... én még megdobtam egy kis citromfűvel a végén:)