Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.08.14. 20:42 Spenot

Spenótsaláta fahéjas öntettel

Hozzávalók:
40 dkg spenótlevelek
4 db mandarin
15 dkg eper
1 db lilahagyma
parmezán sajt


Öntet
1 dl olíva olaj
1 dl balzsamecet
2 teáskanál cukor
fél teáskanál só
csipet gyömbér
csipet bors
csipet fahéj


Elkészítés:
  1. Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat: a megmosott spenótleveleket, a gerezdekre szedett mandarint és a megpucolt epret.
  2. Vágjuk a lilahagymákat vékony szeletekre, majd adjuk a salátához.
  3. A parmezán sajtból faragjunk pár szeletet a saláta tetejére.
  4. Keverjük ki az öntetet a hozzávalók alapján, majd locsoljuk meg a salátánkat vele.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr88140083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.