Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.08.05. 15:33 Spenot

Spenótos tocsni


Hozzávalók:
2 db tojás
15 dkg burgonya
2 gerezd fokhagyma
10 dkg spenótlevél
10 dkg liszt
fűszerek: só, bors, koriander, petrezselyem



Elkészítés:
  1. Hámozzuk meg és reszeljük le a nyers burgonyákat.
  2. A spenótlevelek szárait tépdessük ki és alaposan mossuk meg őket. Tegyük fel forrásba lévő vízbe pár percre főni, majd szűrjük le őket.
  3. Adjuk a reszelt burgonyához a két tojást, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott parajleveleket.
  4. Keverjük hozzá a lisztet.
  5. Fűszerezzük: val, borssal, korianderrel és petrezselyemmel.
  6. A burgonyás masszából készítsünk lapos lepényeket (tocsnikat), majd forró olajban süssük ki őket.
Tipp: A massza megfelelő állagú eléréséhez annyi lisztet adhatunk hozzá, amennyit felvesz, illetve higíthatjuk kevés tejjel, ha túl sűrű.

Szólj hozzá!

Címkék: feltét vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr39132820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.