Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.07.30. 20:58 Spenot

Citromos spenót torta

Hozzávalók:
3 tojás
1,5 csésze cukor
1 csomag vaníliás cukor
500 gr spenótpüré (fagyasztott spenótkrém)
1/2 csésze extra szűz oliva olaj
2 teáskanál citromlé
2 és 1/2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
Díszítés: tejszínhab

Elkészítés:

  1. Törjük fel a tojásokat és keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Majd adjuk hozzá az olíva olajat, a citromlét és a spenótkrémet.
  3. Ezek után hozzáöntjük a lisztet, a sütőport és simára keverjük.
  4. Egy tűzálló edénybe öntjük a kikevert masszát és előmelegített sütőben közepes lángon sütjük körülbelül 30 percig.
  5. Amennyiben megsült a sütemény, hagyjuk kihűlni, ekkor a széle szépen el fog válni az edénytől, hogy könnyebben kivehessük.
  6. Vágjuk fel kockákra, tálaláskor pedig tejszínhabbal díszítsük.
  7. Egy kockát morzsoljunk porrá, majd szórjuk a tejszínhab tetejére. Igazi zöldes színkavalkádot kapunk!

4 komment

Címkék: desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr41128585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com 2007.07.30. 21:35:44

Jaj de jó blog! Nagyon érdekes minden recepted. Micsoda fantázia :-)
Nem tudod véletlenül hol kapok mostanában bébi spenótot?

Spenót 2007.08.01. 08:49:17

Szia,
Nagyon örülök, hogy tetszik az oldal. Remélem, sokat jársz majd felénk! Nekem szintén elnyerte a tetszésemet a blogod, ezért kitenném a kedvenceim közé.
Spenótot amennyire tehetem a saját kertemből próbálok beszerezni.

Fűszeres Eszter · http://fuszereslelek.blogspot.com/ 2007.08.01. 11:24:22

Köszönöm!
Számomra sajnálatos, hogy saját magad termeled a spenótot, és nem tudsz segíteni, mert az eper-bébispenót salátát nagyon szeretem. Múlt évben még a nagyobb abc-k is tele voltak vele, idén sehol nem láttam. Azért azzal teljesen egyetértek, hogy minden jobb, ami otthon megterem! Irigyellek is :-)

hjule 2011.10.24. 16:08:23

Szia!
Apósom nagy spenótrajongó, mindenképpen kipróbálom a receptet közelgő szülinapjára. De a csésze/bögre receptekkel mindig bajban vagyok. Mekkora bögrét használsz ennél a receptnél? 2 vagy 3 dl-eset?
Előre is köszi a választ!