Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.07.17. 19:14 Spenot

Hogyan lesz krémes állagú a spenót?

Abban az esetben, ha nem kizárólag a spenótleveleket kívánjuk felhasználni salátaként, hanem pépesíteni kívánjuk parajunkat, akkor különböző tejtermékekkel higíthatjuk és dolgozhatjuk el azt, amelynek következtében különböző állagú spenótkrémet fogunk kapni.
 
1. Tej

Tipikusan tejjel higítjuk a spenótfőzeléket, mivel meg kívánjuk őrízni levesességét, ugyanakkor a tej módosítja legkevésbé a felhasznált zöldségünk ízét. Úgymond semlegesen képes az állagán változtatni.

2. Tejszín
A tejszín használatakor a tejnél egy sűrűbb, de sokkal krémesebb állagú spenótkrémet kapunk. Leginkább levesek készítésekor érdemes használni.

3. Tejföl
A tejföl még sűrűbb állagot biztosít a spenótunk számára, mint a tejszín. Ugyan az utóbbinak nagyobb a zsírtartalma, a tejföllel egy jóval testesebb és egységesebb masszát állíthatunk elő. A tejfölt gyakran használjuk liszthez amikor vagy sűríteni szeretnénk vagy egy tésztaszerű masszát előállítani.

4. Mascarpone vagy ömlesztett sajt

A Mascarpone sajttal a fent említett tésztaállagot tudjuk előállítani, azonban ez esetben nem egy gyúrható, hanem inkább egy kenhető, lágyabb egységet kapunk.

5. Juhtúró
Juhtúrót a spenót higításához csak abban az esetben használjunk, ha nemcsak állagváltoztatást szeretnénk elérni, hanem a semleges ízű tejföl, tejszín, tejjel szemben egy markás ízhatást kívánunk a spenót mellé felsorakoztatni.
A spenóttal elkevert juhtúró állaga nagyrészt hasonló lesz, mintha tejföllel kevertük volna, azonban a juhtúró tömörségének köszönhetően sosem lesz annyira lágy, viszont határozottan szilárdabb és kenhetőbbé válik.

Szólj hozzá!

Címkék: a spenótról


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr84119853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.