Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Desszert birodalom

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2011.02.28. 08:00 Spenot

Spenótos-parmezános rétes

Receptet küldte: Fábian Katalin

Hozzávalók 3 rúd réteshez:
1. csomag réteslap
2. 2 csomag leveles spenót (fagyasztottan kapható, ne a pépes verzió legyen)
3. 10 dkg. reszelt parmezán + 10 dkg. reszelt trappista
4. só, ételízesítő, feketebors, 6 gerezd fokhagyma
5. 2-3 ek.tejföl és 2-3 ek. olvasztott vaj a rétes tetejének megkenéséhez
 
Elkészítés:
1. keverjük össze a spenótot a fokhagymát a fűszereket és a sajtokat,
2. nedves konyharuhára terítsünk le kb.3-4 réteslapot,
3. töltsük bele a spenótmasszát, majd tekerjük föl,
4. kenjük meg az olvasztott vaj és tejföl elegyével a tetejét, majd be a kivajazott tepsibe,
5. 200 fokon kb.15 percig süssük, míg picit barnulni kezd a teteje.
 
Elkészítési idő: 30 perc

Tipp: Kiváló köret húshoz, libamájhoz, gombapörkölthöz vagy fogyasztható önmagában friss, esetleg fokhagymás tejföllel.

Szólj hozzá!

Címkék: köret vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr882687594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.