Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2010.04.30. 12:09 Spenot

Rakott burgonya brokkolival és spenóttal

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 dl tejföl
2 tojás
25 dkg brokkoli
20 dkb spenótlevél
só, bors, fokhagyma, szerecsendió
vaj, olaj

Elkészítés:

  1. Mossuk le jó alaposan a burgonya héját és sós vízbe tegyük fel főni.
  2. Ezalatt a futtassuk meg kevés olajon a fokhagymagerezdeket és fonnyasszuk meg az olajban a spenótleveleket.
  3. A puhára főtt burgonyákat hámozzuk meg, vágjuk vastagabb, lapos szeletekre.
  4. Kenjük ki vajjal egy hőálló edény alját.
  5. Tegyünk az edény aljára egy sor burgonyát, egy sor brokkolit (ha nem mélyhűtött, akkor előtte azt is meg kell főzni) és egy sor spenótot. Majd fedjük be a burgonyával a tetejét.
  6. Keverjük el a két tojást a tejföllel és fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval.
  7. A tojásos tejfölt öntsük a rakott burgonya tetejére, akár már a rétegek közé is tehetünk.
  8. Közepes lángon süssük 30 percet először lefedve, majd süssük aranybarnára a tetejét.

 

Szólj hozzá!

Címkék: főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr71964054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.