Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Desszert birodalom

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.12.30. 10:00 Spenot

Spenótos lencsepogácsa Szilveszterre

Hozzávalók 10-12 darabhoz:
10 dkg spenótlevél
1 csésze lencse
2 kanál vegeta
2 kanál liszt
3 kanál zsemlemorzsa
1 tojás
só, bors
olaj

Szósz:
natúr joghurt
sidling

pár csepp citromlé

Elkészítés:

  1. Áztassuk be egy éjszakára a lencsét, majd főzzük ki és szűrjük le, nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
  2. Keverjük össze az apróra vágott spenótleveleket, a lencsét, a vegetát, lisztet, kenyérmorzsát és a tojást egy tálban.
  3. Gyúrjuk el a hozzávalókat massza állagúra, ha túl lágy, akkor zsemlemorzsát adhatunk még hozzá, ha túl száraz, akkor még egy tojást keverjünk el benne.
  4. Ízesítsük val, borssal.
  5. Formázzunk pogácsákat a masszából, majd bő, forró olajban süssük ki.
  6. Szósz: keverjünk el egy natúr joghurtban apróra vagdalt snidlinget, zzuk és locsoljuk meg pár csepp citromlével.
  7. Tálaláskor kanalazzunk kevés szószt a pogácsák tetejére.

 

1 komment

Címkék: feltét vegetáriánus előétel ünnepi étel


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr40852106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

hunorosz 2011.01.18. 18:47:18

hali,
ugyan nem unnepnapra, csak ugy kedd estere csinaltam meg vacsoranak reszelt nyers zoldseg korettel, isteni! Koszi a receptet! :)