Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Desszert birodalom

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.04.10. 10:00 Spenot

Grillezett kacsamáj spenótos palacsintával

Hozzávalók: (1 agadhoz)
3 palacsinta tészta
15 dkg fagyasztott spenót
15 dkg kacsamáj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg mascarpone sajt
só, bors
olíva olaj

 

 Elkészítés:

  1. A fagyasztott spenótot dolgozzuk össze a mascarponéval, a zúzott fokhagymával, majd fűszerezzük val, borssal.
  2. Ezekután töltsük meg a palacsintatésztákat a spenótos töltelékkel és tegyük egy tűzálló edénybe őket.
  3. Kis lángon melegtsük össze a palacsintát és a tölteléket.
  4. Ezalatt a kacsamájat süssük meg grillrácson folyamatos olíva olajjal történő kenegetés mellett.
  5. A kacsamájat addig grillezzük, amíg megfelelően puha nem lesz.
  6. Legvégül nagyon enyhén zzuk és borsozzuk.
  7. Ha a palacsinta kellően felhevült, tegyük ki egy tálra és a tetejére tálalhatjuk a grillezett kacsamájat.

Tipp: Ha a készre grillezett kacsamájat még egy pár percre olíva olajon megsütjük (ne túl sokáig, mert keserű lesz a máj), akkor a zsírját a palacsinta alá önthetjük, így egy kissé szaftosabbra készíthetjük az ételt.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr27998383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.