Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Desszert birodalom

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.30. 10:00 Spenot

Spenótos penne olívabogyóval

Hozzávalók:
1 kg penne tészta
60 dkg spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
10 dkg juhtúró
2 dl tejszín
2 kanál tejföl
olaj
30 db fekete olívabogyó
só, bors
(parmezán sajt)

 

Elkészítés:

  1. A penne tésztát főzzük ki sós, forrásban lévő vízben.
  2. A vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótleveleket.
  3. Fűszerezzük val, borssal.
  4. A juhtúrót keverjük ki a tejszínnel és a tejföllel simára.
  5. Szűrjük le a kész tésztát és adjuk a spenóthoz, kissé forgassuk át a vajon.
  6. Keverjük hozzá a juhtúrós mártást.
  7. Vágjuk apróra a fekete olívabogyókat, majd keverjük ezt is a penne tésztához.
  8. Dolgozzuk jól össze a tésztát és a mártást és már tálalható is.

Tipp: megszórhatjuk a tészta tetejét reszelt parmezán sajttal.
 

Szólj hozzá!

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr61998675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.