Ez a számláló a poszt nézettségét mutatja. Mindenképp olvasd el ezt a posztot a részletekért.

Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hirdetés

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Desszert birodalom

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2009.03.18. 10:00 Spenot

Spenótos ricottás gnocchi

Hozzávalók:
800 g spenótlevél
500 g ricotta
1 tojás
100 g liszt
olíva olaj
1 gerezd fokhagyma
kevés olaj
szerecsendió
só, bors

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a spenótleveleket, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg őket.
  2. Kevés olíva olajon futtassuk meg a zúzott fokhagymát, majd a leszűrt és lecsepegtetett spenótot pár percig.
  3. Miután kész, hagyjuk kihűlni a spenótot, majd vágódeszkán aprítsuk fel.
  4. Ezekután egy nagy tálban keverjük el a spenótot a ricottával, egész tojással és kevés liszttel.
  5. Fűszerezzükval, borssal és szerecsendióval.
  6. A gnocchi tészta állaga akkor jó, ha nem túl lágy, de mégis formázható.
  7. Készítsünk diónyi kis gombócokat, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük ki őket. A gnocchi akkor főtt meg, ha feljön a víz tetejére.
  8. Szedjük ki, csepegtessük le őket, majd kevés olajon egy serpenyőben süssük barnára mindkét oldalukat.
  9. Tálaláskor meghinthetjük reszelt sajttal, ami enyhén ráolvad a még meleg gnocchira.

2 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr92924934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben.

Georgiana (törölt) 2010.04.03. 23:10:07

Szia, ez egy nagyon jó receptnek tűnik. Azt szeretném kérdezni, hogy a receptben a spenótlevelből tisztított vagy tisztítatlan állapotában kell a megadott mennyiség? (Ezt úgy általában is kérdezem..., nem vagyok gyakorlott, nem tudom, hogy egy zöldségből hogyan értendő az adott súly.)
Köszi előre is :)

Spenot 2010.04.30. 11:50:32

Szia, nyugodtan lehet úgy számolni, ahogy megveszed a piacon. Kérsz 80 g spenótlevelet és azzal számolhatsz a főzésnél tisztítás után is.