Hozzávalók:
40 dkg lazacfilé
25 dkg penne tészta
olaj, olíva olaj
4 dl tejszín
2 kanál tejföl
1 kanál liszt
marék kapribogyó
2 db piros húsú paprika
só, bors
szerecsendió
10 dkg spenótlevél
koktélparadicsom
Elkészítés:
- Főzzük ki sós vízben a penne tésztát.
- Ezalatt a lazacok mindkét oldalát kevés olajon süssük ki.
- A mártáshoz főzzük fel a tejszínt. Két kanál tejföllel keverjünk el egy kanál lisztet, majd adjuk a tejszínhez. Adjuk hozzá a kapribogyót, a piros húsú apróra vágott paprikát.
- Fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval.
- A mártást keverjük el a penne tésztával.
- A spenótleveleket mossuk meg alaposan.
- Tálaláskor helyezzük a spenótleveleket a tányérra, szórjunk rá pár szem koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg az egészet olíva olajjal.
- Ezekután merjünk a tésztából a spenótlevelek mellé, majd a tetejére tálalhatjuk a kész lazacot.
Utolsó kommentek