A receptet küldte: Kállai Erika
Hozzávalók:
20 db palacsinta
20 dkg spenótlevél
20 dkg vaj
25 dkg tehéntúró
25 dkg juhtúró
1-2 tojás sárgája
2 gerezd fokhagyma
1 doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
- A tehéntúrót és a juhtúrót keverjük el jól 10 dkg vajjal és a tojás sárgájával.
- 5 dkg vajon dinszteljük meg az apróra vágott spenótleveleket és a zúzott fokhagymát.
- Keverjük el a túrót a spenóttal, majd fűszerezzük sóval, borssal.
- Töltsük meg a palacsintákat a spenótos túrókrémmel és hajtsuk négyrét őket, mint a hortobágyi húsos palacsintánál szokás.
- A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit, helyezzük bele a spenótos palacsintákat. A tetejüket locsoljuk meg tejföllel és szórjuk meg reszelt sajttal.
- Magas hőfokon kb. 10-15 perc alatt süssük össze őket.
Utolsó kommentek