Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.02.12. 10:00 Spenot

Spenót mézes kesudióval

Hozzávalók:
25 dkg spenótlevél
2 db paradicsom
10 kdg kesudió
1 kanál méz
balzsamecet
3 dkg vaj
só, bors
10 dkg fetasajt

Elkészítés:

  1. Mossuk meg a spenótleveleket és a vajon pároljuk meg.
  2. Ha a spenótlevelek megfonnyadtak, enyhén zzuk, borsozzuk.
  3. Keverjük hozzá a balzsamecetet.
  4. A kesudiót egy kanál mézzel keverjük el, majd pirítsuk meg egy serpenyőben.
  5. A spenótot helyezzük halmokban tányérokra. Tetejére tegyünk egy-egy karika paradicsomot, szórjuk meg morzsolt fetasajttal, legvégül pedig hintsük meg pár szem mézes kesudióval.
  6. Köretként tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: köret vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr40909010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása