A recept forrása: Dalla cucina, per te
http://dallacucina.freeblog.hu
Hozzávalók:
100 g száraz fehérbab
60 g bébispenót
10 db koktélparadicsom
16 db fekete olívabogyó
3 ek olívaolaj
1 ek paradicsomos balzsamecet
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Továbbá
6-8 szelet olasz mortadella,
hajszálvékonyra szelve
Elkészítés:
- Főzzük meg a fehérbabot.
- A spenót szárait tépkedjük le, mossuk meg és csepegtessük le.
- Tegyük egy tálba a babot, a spenótot, olívabogyót és a félbevágott paradicsomot.
- Öntsük rá az olíva olaj felét.
- A dresszinghez keverjük el a a paradicsomos balzsamecetet a reszelt fokhagymával és ízesítsük sóval, borssal.
- Az öntetet forgassuk össze a salátával, jót tesz neki, ha legalább fél órára hűvös helyen összeérnek az ízek benne.
- Szedjük tálra a salátát, helyezzük mellé a hajszálvékonyra vágott mortadellát. A salátára csorgassunk a maradék olíva olajból, majd fehérkenyérrel tálaljuk.
Utolsó kommentek