Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.01.28. 10:00 Spenot

Spenót és édeskömény leves

Hozzávalók:
1 evőkanál olíva olaj
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db aprított édeskömény
50 dkg spenótlevél
1 doboz natúr joghurt
snidling
só, bors


Elkészítés:

  1. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben és pirítsuk meg a kockára vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
  2. Fűszerezzük val, borssal.
  3. Adjuk hozzá az apróra vágott édeskömény gumót, majd kevés vízzel felöntve pároljuk 15 percig fedő alatt.
  4. Amikor az édeskömény megpuhult, adjuk hozzá a spenótot és további pár percig fonnyasszuk meg a spenótleveleket.
  5. Ezekután turmixoljuk el a hozzávalókat teljesen simára.
  6. Keverjük hozzá a joghurtot.
  7. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel díszítsük.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr41872921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása