Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.01.14. 10:00 Spenot

Sertésmáj spenótlevelekkel

Hozzávalók:
20 dkg sertésmáj
2 fej vöröshagyma
10 dkg spenótlevelek
olaj
só, bors
pirospaprika
 

 

 


Elkészítés:

  1. A sertésmájat vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
  2. A hagymát szedjük karikáira, a spenótleveleket mossuk meg alaposan.
  3. Hevítsük fel az olajat, és tegyük bele a hagymakarikákat. Pirítsuk meg enyhén, majd szedjük ki őket egy külön tányérra.
  4. A májakat tegyük az olajba és süssük meg őket kb. 10 perc alatt.
  5. A végén az olajhoz és májhoz szórjunk egy csipet pirospaprikát, majd emeljük ki a májakat a hagymák mellé.
  6. Tálaláskor tegyünk a hagyma és a máj mellé spenótleveleket, a májat pedig zzuk és borsozzuk.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr11853819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása