Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2009.01.06. 10:00 Spenot

Ráksaláta spenóttal

Hozzávalók:
30 db fagyasztott, előfőzött garnélarák
4 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
20 dkg spenótlevél
10 db koktélparadicsom
6 fej csiperke gomba
só, bors
olíva olaj

Elkészítés:

  1. 4 dkg vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymagerezdeket, majd zzuk, borsozzuk.
  2. Adjuk hozzá a garnélarákokat, megmosott spenótleveleket és a felszeletelt gombát.
  3. Öntsünk alá 2 dl vizet és fedő alatt pároljuk puhára 10 perc alatt.
  4. Ha elfőtte a levét, akkor szűrőkanállal szedjük ki egy mélyebb salátás tálba.
  5. Keverjük hozzá a koktélparadicsomokat és locsoljuk meg egy kevés olíva olajjal.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr75851672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása