Hozzávalók:
50 dkg kagyló
30 dkg spenótlevél
1 húsleves kocka
4 gerezd fokhagyma
7 dkg vaj
só, bors
Elkészítés:
- A kagylókat alaposan mossuk meg, esetleg meg is sikálhatjuk a héját.
- A kagylót tegyük fel főni forrásban lévő vízbe. A vízhez adjunk hozzá sót és 2 gerezd egész fokhagymát.
- A vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd a megmosott spenótleveleket.
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Amikor kellően megfonnyadt, öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a húsleveskockát.
- Amikor a kagyló elkészült (kinyíltak és körülbelül 10-12 percet főztük őket), vegyük ki a léből és tálaljuk.
- Tálaláskor tegyünk a tányérra kagylót, majd merjünk rá a spenótos levesből.
Utolsó kommentek