Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál liszt
15 dkg spenótlevél
só
bors
petrezselyem zöldje
pirospaprika
olaj
Elkészítés:
- Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a spenótleveleket.
- A spenóthoz adjuk hozzá a lisztet, pirospaprikát, majd ízesítsük sóval, borssal.
- Öntsük fel 1 liter vízzel.
- A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a levesbe.
- A répát pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd szintén tegyük a levesbe.
- Végül a petrezselyem zöldjét vágjuk apróra, amit szintén szórjunk a lé tetejére.
- Ha forr a leves és minden puhára főtt benne, akkor tálalható.
Utolsó kommentek