Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.10.05. 10:00 Spenot

Spenótos karfiol leves

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
1 fej hagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál liszt
15 dkg spenótlevél

bors
petrezselyem zöldje
pirospaprika
olaj

Elkészítés:

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a spenótleveleket.
  3. A spenóthoz adjuk hozzá a lisztet, pirospaprikát, majd ízesítsük val, borssal.
  4. Öntsük fel 1 liter vízzel.
  5. A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük a levesbe.
  6. A répát pucoljuk meg, daraboljuk fel, majd szintén tegyük a levesbe.
  7. Végül a petrezselyem zöldjét vágjuk apróra, amit szintén szórjunk a lé tetejére.
  8. Ha forr a leves és minden puhára főtt benne, akkor tálalható.

Szólj hozzá!

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr70644851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása