Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Desszert birodalom

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.09.24. 10:00 Spenot

Fokhagymás spenótkrém leves

Hozzávalók:
olíva olaj
3 gerezd fokhagyma
40 dkg spenót
2 dl húsleveslé
só, bors
1 szál újhagyma zöldje
1 kanál tejföl

Elkészítés:

Olajon futtassuk meg a szétpréselt fokhagymát.
Adjuk hozzá a megmosott spenótot és fonnyasszuk meg.
Miután megfonnyadt, tegyük turmixgépbe, öntsük hozzá a 2 dl húslét és turmixoljuk össze a spenótot.
Ízesítsük val, borssal.
A spenótlét tegyük vissza a tűzre, öntsük fel még vízzel, majd várjuk meg, míg felforr.
Tálaláskor hintsük meg apróra vágott újhagyma zöldjével és díszítsük pár csepp tejföllel.

1 komment

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr71652160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

mento · http://leves.lap.hu 2010.11.15. 11:55:33

Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István