Recept forrása: Ízbolygó
http://izbolygo.extra.hu
Hozzávalók:
1 doboz (50 dkg) lasagne
45 dkg fagyasztott spenót
2 cukkini
25 dkg Philadelphia sajtkrém
őrölt szerecsendió
6 gerezd fokhagyma
40 dkg csirkemellfilé
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
15 dkg gorgonzola
só, bors
citromlé
olíva olaj
Elkészítés:
- Engedjük fel lassú tűzön a spenótot, majd reszeljük rá a cukkinit és pároljuk együtt őket pár percig.
- Sózzuk, borsózzuk a keveréket, illetve adjuk hozzá a sajtkrémet, a szerecsendiót és végül reszeljük bele a fokhagymát.
- Dolgozzuk össze a mascarpónét, gorgonzolát és a tejszínt.
- Szintén ízesítsük sóval, borssal.
- Vágjuk apró kockákra a csirkemellfilét és olíva olajon pirítsuk meg.
- A csirkét ízesítsük sóval, borssal, kevés citromlével és petrezselyemmel.
- A lasagne tésztát főzzük elő forró vízben 4-5 percen át.
- Vajazzunk ki egy nagyobb méretű sütőtálat, majd fektessünk le egy sor lasagne lapot és kenjük rá a gorgonzolás töltelék felét. Ismét fektessünk le egy sor lapot, erre kerül a spenótos keverék, továbbá szórjuk meg a csirkemell kockákkal. Ezt fedjük be egy újabb sor lappal, majd a tetejét kenjük meg a maradék gorgonzolás keverékkel.
- Süssük 200 fokon nagyjából 30 percig.
Utolsó kommentek