Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2008.09.10. 09:30 Spenot

Hagyományos spenótleves

Hozzávalók:
20 dkg spenót
2 evőkanál olaj
3 dkg liszt
só, bors
pirospaprika
citromlé
pirított zsemlekocka

Elkészítés:

  1. A spenótot mossuk meg jól, nyersen vagdaljuk kisebbre, majd a forró olajon pároljuk puhára.
  2. Amikor zsírjára sült, hintsük meg liszttel.
  3. Öntsük fel először hideg, majd meleg vízzel és jól főzzük fel.
  4. Ízesítsük val, borssal és pár csepp citromlével.
  5. Tálaljuk pirított zsemlekockával és díszítésül szórjuk meg kevés pirospaprikával.

2 komment

Címkék: leves vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr36651577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

tavernaro 2008.09.10. 14:29:27

Ne bánj így a spenóttal.Vásárolj zsenge spenótot,soha ne párold,v.főzd.Az épp elkészült,még tűzforró levesbe tedd,mire tálalod,épp annyira puhul,amennyire illik egy parajnak.Ebben a levesben nincs keresnivalója a lisztnek.Főzz egy könnyű krumplis zöldség alaplevet,v.krumplis alaplevet(pl.:krumpli,víz,só,csipet szerecsendió,végén fokhagyma)turmixold össze,forrald ismét,keverd hozzá a spenótot(ld.fent)-a többi stimmel.

Spenot 2008.09.10. 15:22:12

Ez a leves azért kapta a HAGYOMÁNYOS nevet, mert egy régi szakácskönyvben találtam, ahol még a "rántásos" levesek találhatók túlnyomó többségben.
Természetesen ezerféleképpen lehet még elkészíteni a spenótot levesként... dehát pont erről szól ez a blog. Olvasd el a többi leves bejegyzést, vagy ha teljesen újat tudsz, küldd el és megjelentetjük a neved feltüntetésével.