Receptet küldte: Ízbolygó
http://izbolygo.extra.hu
Hozzávalók:
közel 1 kg spenót
1 bögre köles
só
frissen őrölt bors
1 evőkanál vaj
3 gerezd fokhagyma
pár evőkanál tejszín
parmezán
Elkészítés:
- A kölest 2,5-szeres mennyiségű sós vízben főzzük puhára.
- A spenótleveleket mossuk meg forró vízben kb. 2 percig, majd tegyük hideg vízbe, hogy ne veszítse el a zöld színét.
- Kézzel tépkedjük a leveleket apróra.
- A vajat olvasszuk fel serpenyőben, majd futtassuk meg a vajon a lereszelt fokhagymákat.
- Adjuk hozzá a spenótot és locsoljuk meg pár evőkanál tejszínnel.
- Reszeljünk rá bőven parmezánt.
- A végén forgassuk össze a kölessel.
Utolsó kommentek