Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
2 kanál mirelit spenót
só, bors
olaj
15 dkg juhtúró
1 db paradicsom sűrítmény
víz
zeller zöldje
10 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
- Dolgozzuk el a lisztet a tojásokkal illetve a mirelit spenóttal.
- A tésztát enyhén ízesítsük sóval.
- Ha megfelelő állagú tésztát kapunk, akkor egy kis időre pihentessük.
- Nyújtsuk ki a tésztát, majd egy kis pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kör alakú lapocskákat.
- A fele lapokcskákra halmozzuk rá egyesével a juhtúrót, majd a másik fél adag lapokkal fedjük be a batyúinkat. A széleit nyomkodjuk jól el, hogy ne nyíljon szét főzés közben, illetve levegő ne maradjon a batyúkban.
- Lobogó, sós vízben főzzük ki őket.
- Eközben készítsük el a mártást: a paradicsom sűrítményt forraljuk fel 2 dl vízzel, majd ízesítsük sóval, borssal.
- A zellerzöldjét vágjuk apróra és adjuk a paradicsom szószhoz.
- A kész, megfőtt tésztákat szűrjük le.
- Tálaláskor a tészták mellé kanalazzunk paradicsom szószt, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Utolsó kommentek