Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.08.25. 08:00 Spenot

Zöld ravioli paradicsom mártással

Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
2 kanál mirelit spenót
só, bors
olaj
15 dkg juhtúró
1 db paradicsom sűrítmény
víz
zeller zöldje
10 dkg parmezán sajt


Elkészítés:

  1. Dolgozzuk el a lisztet a tojásokkal illetve a mirelit spenóttal.
  2. A tésztát enyhén ízesítsük val.
  3. Ha megfelelő állagú tésztát kapunk, akkor egy kis időre pihentessük.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát, majd egy kis pogácsaszaggatóval szaggassunk ki kör alakú lapocskákat.
  5. A fele lapokcskákra halmozzuk rá egyesével a juhtúrót, majd a másik fél adag lapokkal fedjük be a batyúinkat. A széleit nyomkodjuk jól el, hogy ne nyíljon szét főzés közben, illetve levegő ne maradjon a batyúkban.
  6. Lobogó, sós vízben főzzük ki őket.
  7. Eközben készítsük el a mártást: a paradicsom sűrítményt forraljuk fel 2 dl vízzel, majd ízesítsük val, borssal.
  8. A zellerzöldjét vágjuk apróra és adjuk a paradicsom szószhoz.
  9. A kész, megfőtt tésztákat szűrjük le.
  10. Tálaláskor a tészták mellé kanalazzunk paradicsom szószt, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel vegetáriánus nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr59286389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása