Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.08.23. 08:00 Spenot

Tojás spenóttal és olívával

Hozzávalók:
1/2 fej vöröshagyma
3 db tojás
10 spenótlevél
só, bors
6 db olíva bogyó
olaj

Elkészítés:

  1. Kevés olajon pirítsuk meg a felkockázott vöröshagymát.
  2. Aprítsuk fel a spenótleveleket, aztán szintén fonnyasszuk meg az olajon.
  3. Törjük fel a tojásokat és enyhén verjük fel őket.
  4. A tojást zzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a hagymás spenótra.
  5. Vágjuk négybe az olíva bogyóinkat, majd adjuk a még folyékony tojáshoz.
  6. Öntsük a tojást kis hőálló tálkákba, majd tegyük pár percre forró sütőbe.
  7. Ha a tojás teteje megszilárdult vagy barnulni kezd, akkor elkészült a tojásfelfújtunk, amit azonnal tálalhatunk is.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr16283681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása