Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2008.08.18. 08:00 Spenot

Spenótos babsaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 20 dkg bab
  • 2 kanál oliva olaj
  • 1 mokkáskanál ecet
  • só, bors
  • 2 fej lilahagyma


Elkészítés:

  1. Áztassuk be a babot egy nappal korábban hideg vízbe.
  2. Másnap főzzük puhára a babot.
  3. Dobjuk pár percre lobogó, sós vízbe a spenótlveleket, majd szűrjük le őket.
  4. A megfőtt babot keverjük össze a spenótlvelekkel és kockára vágott lilahagymával.
  5. Keverjük el az olajat az ecettel, adjunk hozzá 2 dl vizet, zzuk, borsozzuk és öntsük nyakon vele a salátánkat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: saláta vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr38233601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása