Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.11.21. 06:00 Spenot

Spenótos grízgaluska

Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 tojás
10 dkg spenótlevél
10 dkg búzadara


Elkészítés:
  1. Keverjük habosra a vajat a tojással.
  2. Ízesítsük val.
  3. Keverjük hozzá a búzadarát és az apróra vágott spenótleveket.
  4. Gyúrjuk a masszánkat tészta állagúvá.
  5. Hagyjuk pihenni egy óra hosszát.
  6. Később szaggassunk a masszából galuskákat és főzzük ki sós, forrásban lévő vízben.
  7. Ha a galuska túl lágy, keverjünk hozzá még grízt, ha pedig túl kemény, tojással higítsuk.
  8. Kíváló levesbetétet kapunk a kész galuskákból.

Szólj hozzá!

Címkék: leves feltét vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr25223357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása