Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.11. 06:30 Spenot

Spenót felfújt

Hozzávalók:
80 dkg spenót
25 dkg túró
3 db tojás
fűszerek: só, bors, szerecsendió

Elkészítés:
  1. Vágjuk apróra a spenótleveleket, majd főzzük őket puhára.
  2. Szűrjük le a spenótot, csepegtessük le és hagyjuk kihűlni.
  3. Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgájukat adjuk a spenóthoz.
  4. Keverjük el a túrót a spenóttal és a tojással.
  5. Fűszerezzük val, borssal, szerecsendióval.
  6. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá, aztán keverjük óvatosan a spenóthoz.
  7. Adagoljuk a masszát kis hőálló tálkákba.
  8. Előmelegített sütőben 30 percig süssük, majd melegen tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert vegetáriánus előétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr78191981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása