Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.10.08. 09:36 Spenot

Spenótos bukta

Hozzávalók:
1 kg liszt
1 csomag élesztő
1 dl víz
250 g fagyasztott spenót
olíva olaj
1 gerezd fokhagyma


Elkészítés:
  1. Az élesztőt langyos vízben keverjük el, akkor jó, amikor már habosodik.
  2. A liszthez öntsük a vizet és az élesztőt, dolgozzuk össze a masszát. Ha még felvesz vizet, akkor adjunk hozzá.
  3. Kevés t keverjünk a tésztához.
  4. Amikor kellően összegyúrtuk a tésztát - akkor jó, ha már nem ragad a kezünkhöz,  de lágy és könnyed a tészta -, hagyjuk állni 20 percet.
  5. Engedjük fel a fagyasztott spenótot.
  6. Kevés olajon pirítsuk meg az aprított fokhagymát.
  7. Adjuk hozzá a felengedett spenótot.
  8. Nyújtsuk ki a tésztát egy nagyobb téglalap alakban.
  9. Vágjunk ki a tésztából kb. 5x5 cm-es négyzeteket.
  10. Töltsük meg a kis négyzeteket spenóttal, majd formáljunk belőlük buktákat.
  11. Kenjük meg a tetejüket olajjal, majd süssük meg őket.
  12. Tálalhatjuk akár melegen és hidegen is egyaránt.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta desszert


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr85184125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása