Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.09.29. 01:21 Spenot

Ozoni japán leves

Hozzávalók:
3 db retek
2 szál répa
15 dkg spenót
4 fej shiitaki gomba
4 db japán rizs keksz
kevés tengeri moszat
szárított hal
1 teáskanál szója szósz


Elkészítés:
  1. Tegyük fel a tengeri moszatot és a spenótot fél liter vízbe főni.
  2. 5 perc forralás után adjuk hozzá a szárított halat.
  3. Öntsük fel a levest még egy liter vízzel.
  4. A répát és a retket vágjuk karikára és dobáljuk a levesbe.
  5. A gombát szeleteljük fel hosszában és szintén adjuk a leveshez.
  6. Ezek után keverjük hozzá a szója szószt és egy csipet t.
  7. Hagyjuk még forrni egy pár percet.
  8. Tálaláskor minden leveses tányérba tegyünk egy-egy japán rizs kekszet.

Szólj hozzá!

Címkék: leves nemzetközi konyha


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr41180298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása