Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.09.01. 11:46 Spenot

Grillezett tonhal spenótágyon


Hozzávalók
:
20 dkg spenótlevél
50 dkg fagyasztott tonhal
2 evőkanál oliva olaj
3 evőkanál mustár
2 dkg szemes bors
2 gerezd fokhagyma

kakukkfű
1 evőkanál citromlé



Elkészítés:
  1. Keverjük össze a páchoz valókat: a 3 evőkanál mustárhoz adjuk hozzá a 2 evőkanál oliva olajat, a 2 gerezd zúzott fokhagymát. Fűszerezzük val, kakukkfűvel és a citromlével. A szemes borsot mozsárban zúzzuk apróra, majd keverjük a páchoz.
  2. A grillrácsra helyezzük el a tonhalakat és kenjük be őket a páccal.
  3. A spenótleveleket mossuk le alaposan és fektessük őket egy tálra.
  4. Amennyiben a tonhalak szépen megpirultak, helyezzük őket a spenótlevelekre.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta hal főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr91154633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása