Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.07.17. 19:14 Spenot

Hogyan lesz krémes állagú a spenót?

Abban az esetben, ha nem kizárólag a spenótleveleket kívánjuk felhasználni salátaként, hanem pépesíteni kívánjuk parajunkat, akkor különböző tejtermékekkel higíthatjuk és dolgozhatjuk el azt, amelynek következtében különböző állagú spenótkrémet fogunk kapni.
 
1. Tej

Tipikusan tejjel higítjuk a spenótfőzeléket, mivel meg kívánjuk őrízni levesességét, ugyanakkor a tej módosítja legkevésbé a felhasznált zöldségünk ízét. Úgymond semlegesen képes az állagán változtatni.

2. Tejszín
A tejszín használatakor a tejnél egy sűrűbb, de sokkal krémesebb állagú spenótkrémet kapunk. Leginkább levesek készítésekor érdemes használni.

3. Tejföl
A tejföl még sűrűbb állagot biztosít a spenótunk számára, mint a tejszín. Ugyan az utóbbinak nagyobb a zsírtartalma, a tejföllel egy jóval testesebb és egységesebb masszát állíthatunk elő. A tejfölt gyakran használjuk liszthez amikor vagy sűríteni szeretnénk vagy egy tésztaszerű masszát előállítani.

4. Mascarpone vagy ömlesztett sajt

A Mascarpone sajttal a fent említett tésztaállagot tudjuk előállítani, azonban ez esetben nem egy gyúrható, hanem inkább egy kenhető, lágyabb egységet kapunk.

5. Juhtúró
Juhtúrót a spenót higításához csak abban az esetben használjunk, ha nemcsak állagváltoztatást szeretnénk elérni, hanem a semleges ízű tejföl, tejszín, tejjel szemben egy markás ízhatást kívánunk a spenót mellé felsorakoztatni.
A spenóttal elkevert juhtúró állaga nagyrészt hasonló lesz, mintha tejföllel kevertük volna, azonban a juhtúró tömörségének köszönhetően sosem lesz annyira lágy, viszont határozottan szilárdabb és kenhetőbbé válik.

Szólj hozzá!

Címkék: a spenótról


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr83119853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása