Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

Nincs megjeleníthető elem

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

RSS

2007.07.14. 21:41 Spenot

Spenóttal töltött csirkemell

Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött spenót
40 dkg filézett csirkemell
1 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál olaj
3 evőkanál fehérbor
kevés só

Elkészítés:

  1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk.
  2. A csirkemelleket megmossuk, majd hosszában félbevágjuk őket és egy éles kés hegyével a vastagabb részeken bevágjuk hosszában őket.
  3. A zúzott fokhagymát olajon megpiritjuk, majd hozzáadjuk a fenyőmagokat és enyhén megpriítjuk.
  4. A fokhagymához és a fenyőmaghoz hozzáadjuk a mazsolát és a mélyhűtött spenótot.
  5. A spenótmasszát a hússzeletek réseibe töltjük, majd a nyílásokat egy-egy fogpiszkálóval lezárjuk.
  6. A csirkemelleket olajjal kikent tepsibe tesszük, meglocsoljuk borral, majd 30 percig sütjük 180 fokon.
  7. Ha megsült, felszeleteljük a húsokat és kevés szafttal locsoljuk meg őket.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel


A bejegyzés trackback címe:

https://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr6118098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása